Pomoc żywnościowa PODPROGRAM 2018 – efekty

  • Drukuj

logo pomoc

KRYNICEPODPROGRAM 2018 – efekty

1.Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Krynicach przy współpracy z Bankiem Żywności w Lublinie realizował Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2018 współfinansowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie wrzesień 2018 – czerwiec 2019.

2.Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:

  • warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe);
  • mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
  • cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
  • tłuszcze (olej rzepakowy),
  • dania gotowe (gołąbki w sosie pomidorowym).
  • skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
  • mięsne (szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, pasztet wieprzowy, kabanosy wieprzowe, filet z makreli w oleju),

3. Pomoc żywnościowa trafiła do 100 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu gminy Krynice

4. Wydaliśmy osobom potrzebującym:

- 4,53 ton żywności;
- 300 paczek żywnościowych;

5. W ramach Podprogramu 2018 w okresie wrzesień 2018 – czerwiec 2019 warsztatów edukacyjnych w ramach działań towarzyszących nie przeprowadzono.

Jerzy Łaszkiewicz
Kierownik GOPS Krynice